PARC I JARDINS de BARCELONA continua les actuacions de poda d'arbrat amb els paràmetres estipulats de mínima afectació als arbres .
Els veïns de SALVADOR ESPRIU , estem lluitant per aconseguir , que LIMITIN L'ALÇADA de la barrera vegetal que ha crescut davant els nostres edificis , que han arribat a sobrepassar les alçades de les palmeres , anulen la vista del mar des de les terrasses.
Aquesta demanda , porta anys repetint-se als directius de Parcs i Jardins i al Polític responsable del districte via Associació de Veïns Vila Olímpica , sense èxit.
Esperem que algú , algun dia ens escolti, i doni solució al problema.

Jordi Viola President de la Junta de Propietaris de l'ILLA 10 (any 2012)

jardifontAhir va nevar durant unes hores a BCN i un mantell blanc cobria la ciutat . Tot i que els gruixos de neu no eren excessius ( tres centímetres a la Vila Olímpica ) , les conseqüències sobre el tràfic van ser considerables , ja que els greus problemes de l'autopista A2 van provocar ,per l’efecte domino , que es col•lapsés BCN. Cal tenir en compte , que les parts altes de la ciutat van ser mes castigades per la tempesta de neu i els efectes , en vials pendents , resulten molt mes greus.
Avui es recupera , mica en mica , la normalitat , tot i que l'alarma de temporal de mar , obliga a estar amarrats a pesquers i flota d'esbarjo.
Esperem que passi aviat el temporal. Visiteu les fotos de la Nevada a la Galeria.
JORDI VIOLA

Ens hem de felicitar perquè la zona comunitària presenta un aspecte prou curiós i endreçat. Tota? No! Hi ha un indret que de forma permanent està brut i descurat, amb papers, bosses de plàstic i, en algun racó, fins i tot caques de gossos!
No pot ser que el sector de la plaça, que a més a mes és la part oberta de la comunitat, ens faci avergonyir!
Caldria que s'implementessin les mesures -més vigilància, més control, actuacions més sovintejades, per tal de solventar aquest problema.
Josep M. Morreres

Voldria agrair públicament , l'esforç i dedicació als temes del barri del Sr. JORDI GIRO , President de la ASSOCIACIÓ DE VEÏNS de la VILA OLÍMPICA , que vetlla en tot moment per aconseguir del Ajuntament el millor tracte per els problemes del nostre barri.
Ahir ,va ser ell qui va iniciar els tràmits per que fos retirat el arbre caigut al carrer Salvador Espriu , que per sort no va fer mal a ningú.
Li he demanat que reprengui les converses amb el responsable de Parcs i Jardins , Sr. CAMPILLO per la definitiva poda en alçada dels arbres del passeig ( Salvador Espriu i ronda litoral , costat mar) que estan prenent volums i alçades perillosos per la seguretat dels vianants i vehicles en circulació .
GRÀCIES , JORDI GIRO PER LA TEVA DEDICACIÓ.
3 de Novembre 2008
Jordi Viola
President de la Junta de Propietaris de la ILLA 10 ( Vila Olímpica-Barcelona).

Fa temps , anys ,, que venim demanant al Ajuntament la PODA EN ALZADA DELS ARBRES DEL PASEIG DE SALVADOR ESPRIU.
S’ha fet la petició al Àrea de Parc i Jardins , per mitja de cartes particulars, notes a traves de l’AAVV , contactes directes amb el regidor Sr. Narvaez ( la darrera el dijous passat dia 30 Octubre al mateix Ajuntament) .
Les darreres noticies varen ser per , per part del Ajuntament , l’aprovació de una norma , entre d’altres , que les podes es farien tenint en compte les necessitats del veïns. ...i per un altre costat , la seguretat de que pròximament s’iniciaria la poda del nostra sector .
Calia , dons esperar que per fi , Parcs i Jardins , es fes càrrec del problema i atengués les propostes del veïns PODANT en alçada els arbres i reduint ,així , la seva excessiva massa que podia resultar perillosa .
Avui tenim una prova de que cal fer , URGENTMET , aquesta PODA.
Un vent considerable,, no pas un tornado ( com el de SALOU) , ha estat suficient perquè el arbre situat al Carrer Salvador Espriu cantonada Frederic Monpou , fos totalment descalçat i tombat a terra. ( espero que sense víctimes) . El del costat a pres, també, una inclinació molt perillosa.
Tornem a demanar a la AAVV que intercedeixi amb els responsables de Parcs i Jardins perquè accelerin les PODES EN ALZADA de TOTS els arbres de la zona , que per la seva excessiva frondositat suposin un perill per els vianants.
Aprofito la nota per advertir , a qui correspongui, que en el PARC DE MAR costat mar de l’Avinguda del Litoral ,entre el meteorològic i el McDonald, just al canto de la calçada, hi ha un grup de EUCALIPTUS que també han desenvolupat una alçada extraordinària. El eucaliptus es un arbre trencadís i la seva proximitat a la zona d’intensa circulació el fa molt perillós. CAL RETALLAR-LOS O SUBSTITUIR-LOS.
 
Barcelona 2 de Novembre del 2008
Signat

JORDI VIOLA TUDELA
President de la Junta de Propietaris de L’ILLA 10 (Vila Olímpica ) BARCELONA